Laden Combi wedstrijden

← Terug naar Combi wedstrijden

W.V. Aegir

+ Google Maps
Prinsemolenpad 4
Rotterdam, Zuid-Holland 3054 XM Nederland
010 - 422 11 08 www.wv-aegir.nl

De watersportvereniging Aegir is in 1926 opgericht en heeft sindsdien een aantal kampioenen voortgebracht. Het is wonderlijk dat er zoveel goede zeilers van de kleine Bergse Voorplas komen. De plas is ongeveer 1,5 kilometer lang en 700 meter breed met wat eilandjes en veel bebossing langs de wal. Dit blijkt dus een ideale trainingsplas te zijn, ter voorbereiding op het grote wedstrijdwater. De Bergse Voorplas is dan ook berucht om het draaien van de wind en de vaak onverwachte stiltes.

Op de wedstrijddag

Het is toegestaan om de zeilboten en begeleidingsboten op dag voorafgaand aan de wedstrijd al per auto of per boot af te leveren bij onze vereniging. Daarna moeten deze auto´s zo snel mogelijk van het terrein. Op de wedstrijddag zelf is het alleen geoorloofd de boten en trailers met de hand ons terrein op te brengen. Trailers kunnen dan binnen ons hek geparkeerd worden, maar de auto’s niet. Het is verboden om auto´s op het gras buiten het hek te zetten, hier wordt vaak bekeurd.

Routebeschrijving

Komende via de A13, vanuit richting Den Haag/Delft

Afslag nr. 11 (Rotterdam Airport / Berkel en Rodenrijs), stoplicht linksaf. Stoplichten rechtdoor, langs het vliegveld, en de weg blijven volgen. Neem niet de afslag “Rotterdam Centrum” bij het eerste stoplicht na het vliegveld, maar blijf de weg volgen bij het tweede stoplicht (Hillegersberg / Schiebroek). Daar gaat u rechtsaf, richting Hillegersberg (u komt hier langs het nieuwe hockey-complex) op de rotonde volgt u “Hillegersberg”. De eerste grote kruising (met klok) gaat u rechts, de Grindweg op. Rechtdoor, door de dorpskern van Hillegersberg (allerlei winkels) u komt eerst op de Bergse Dorpsstraat die overgaat in de Straatweg. Na ongeveer 1 km ziet u rechts een Chinees restaurant, meteen hierna is een nauwelijks zichtbare brug. Meteen over de brug links is de Prins Bernhardkade. Deze rijdt u geheel af, u komt dan aan de rivier de Rotte. Ga daar linksaf, over het ophaalbruggetje en het sluisje, direct hierna links ligt Aegir.

  • Parkeren na het bruggetje is verboden, en levert nogal eens een bekeuring op.

Komende via de A20, vanuit richting Hoek van Holland

Afslag nr. 14 (Centrum/Overschie/Schiebroek). Ga bovenaan bij het stoplicht rechtsaf, richting Centrum en gelijk links voorsorteren bij het stoplicht. Bij stoplicht linksaf de Gordelweg op zodat u weer parallel aan de snelweg rijdt. Bij het eerste stoplicht (bij de rotonde rechtdoor) bij en groot kruispunt, met tram, gaat u links af. Dit is de Straatweg. Vervolgens bij een flink kruispunt (met trams) gaat u gewoon rechtdoor. U neemt de 4e afslag rechts na dit kruispunt, dit is de Prins Bernhardkade. Deze afslag is juist vóór een nauwelijks zichtbare brug. Aan de overkant van de weg, over de brug, is een Chinees restaurant. De Pr. Bernhardkade rijdt u geheel af, u komt dan aan de rivier de Rotte. Ga daar linksaf, over het ophaalbruggetje en het sluisje, direct hierna links ligt Aegir.

  • Parkeren na het bruggetje is verboden, en levert nogal eens een bekeuring op.

Komende via de A20, vanuit richting Dordrecht / Utrecht

Afslag nr 14 (Centrum/Overschie/Schiebroek). U volgt de rotonde driekwart (richting Centrum), direct na de rotonde wéér linksaf onder de trambaan door de Gordelweg op, zodat u parallel aan de snelweg weer richting Dordrecht/Utrecht rijdt. Bij het eerste stoplicht ( bij de rotonde rechtdoor) bij en groot kruispunt, met tram, gaat u links af. Dit is de Straatweg. Vervolgens bij een flink kruispunt (met trams) gaat u gewoon rechtdoor. U neemt de 4e afslag rechts na dit kruispunt, dit is de Prins Bernhardkade. Deze afslag is juist vóór een nauwelijks zichtbare brug. Aan de overkant van de weg, over de brug, is een chinees restaurant. De Pr. Bernhardkade rijdt u geheel af, u komt dan aan de rivier de Rotte. Ga daar linksaf, over het ophaalbruggetje en het sluisje, direct hierna links ligt Aegir.

  • Parkeren na het bruggetje is verboden, en levert nogal eens een bekeuring op.
  • Er zijn geen resultaten gevonden.